LifeLike Lyofilizované višně

Charakteristika:
Lyofilizované višně jsou 100% višně sušené mrazem, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých višní, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Višně jsou známé svými antioxidačními účinky a vysokým obsahem minerálu – především jódu, který je vhodný pro problémy se štítnou žlázou. Dále železa, hořčíku a draslíku. Pomáhají při léčbě cukrovky a podporují tvorbu inzulínu. Jako jedna z mála potravin pomáhají s nespavostí díky melatoninu, který usnadňuje usínání.
Prospěšné účinky višní:
- Obsahují flavonoidy, rostlinné antioxidanty, které přispívají k prevenci kardiovaskulárních chorob. Višně pomáhají udržet srdce zdravé a mají příznivý vliv na pružnost a zpevnění cévních kapilár.
- Ve višních se v hojné míře vyskytuje melatonin, hormon, který se postará o kvalitnější a delší spánek.
- Mají dobrý vliv na klouby. Flavonoidy obsažené ve višních dokážou zmírnit bolest při revmatoidní artritidě nebo dně. Snižují hladinu kyseliny močové v krvi a velmi zjednodušeně by se dalo říct, že mají podobně protizánětlivé účinky jako třeba aspirin.
- Přispívají k očistě organismu od škodlivin. Pravidelné pojídání višní pomůže vyčistit organismus od škodlivin, višně totiž mají schopnost vázat na sebe látky škodící lidskému organismu a tělo je pak schopné snadněji je vyloučit.
- Obsahují velké množství vitamínu C, ale i dalších vitamínů, které přirozeně zvyšují obranyschopnost organismu.
- Pomáhají s hubnutím, umí neutralizovat tuky v těle a pomáhat v boji s nadváhou.
- Zlepšují paměť, jsou plné anthokyaninů, rostlinného barviva, které vylepšuje paměť a mozkové funkce.
Složení:
100 % dozrálé višně bez pecek.
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 1449 kJ/346 kcal
Bílkoviny: 5,7 g. Sacharidy: 69,7 g (z toho cukry: 63,1 g). Tuky: 3,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g). Vláknina: 6,6 g. Sůl: < 0,1 g.
Použití:
Cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem, ochucení vody, limonády, zmrzliny, mražené drtě, sorbety, pečení – kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta, vaření – sladká jídla (pudinky), přesnídávky, polevy, želé, alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…)
Křupavé višně využijete na ozdobu sladkých koláčů, do snídaní a jogurtu, nebo je můžete jen tak křupat na svačinu.
Skladování:
Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.