LifeLike Lyofilizované maliny

Charakteristika:
Lyofilizované maliny jsou 100% maliny sušené mrazem, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých malin, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Prospěšné účinky malin:
- Podílí se na posilování imunitního systému.
- Vitamin A a P obsažený v malinách působí pozitivně na zrak a zpevnění očních cév.
- Maliny mají pozitivní vliv na trávicí ústrojí.
- Kyselina salicylová dokáže snižovat horečku a kyselina ellagová má velmi silné protinádorové účinky.
- Napomáhají při chudokrevnosti.
- Řadí se mezi významné antioxidanty a má silné proti zánětlivé účinky.
- Biotin v malinách je důležitý pro lesk, hustotu vlasů a pružnost pleti.
Složení:
100 % maliny.
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 1436 kJ/343 kcal
Bílkoviny: 8,5 g. Sacharidy: 80 g (z toho cukry: 28,5 g). Tuky: 4,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g). Vláknina: 42,9 g. Sůl: < 0,1 g.
Použití:
Cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem, ochucení vody, limonády, zmrzliny, mražené drtě, sorbety, pečení – kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta, vaření – sladká jídla (pudinky), přesnídávky, polevy, želé, alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…).
Skladování:
Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.