LifeLike Lyofilizované broskve

Charakteristika:
Lyofilizované broskve jsou 100% broskve se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Prospěšné účinky broskví:
- Díky vyváženému množství vitamínů A ,C a E nejlepší přírodní antioxidanty.
- Obsahují nejméně tuku a mají nejnižší obsah sodíku ze všech druhů ovoce.
- Denní konzumace broskví je prospěšná při jakémkoliv stupni srdeční nedostatečnosti nebo snížení schopnosti srdce vykonávat svojí funkci.
- Dalo by se říci, že složení broskve je ideální pro srdce.
- Niacin, skrývající se v broskvích má uklidňující účinky, zlepšuje náladu a působí blahodárně vůči stresu.
- Napomáhají při selhání ledvin.
- Vyvolávají pocit nasycení, jsou účinnou pomocí při snižování denní spotřeby kalorií.
- Díky nízkému obsahu vlastních kalorií napomáhají broskve k odstranění kyselého odpadu metabolismu.
Složení:
100 % broskve – kousky.
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 1465 kJ/350 kcal
Bílkoviny: 4,3 g. Sacharidy: 90 g (z toho cukry: 60 g). Tuky: 1,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g). Vláknina: 10,8 g. Sůl: < 0,1 g.
Použití:
Vaření – s drůbežím masem, s grilovaným vepřovým masem.
Pečení – řezy, nákypy, zákusky, piškotová těsta, koláče, v kombinaci s želatinou (dorty, zákusky).
Müsli, cereálie, jogurty, mléčné koktejly, jogurtové koktejly, zmrzliny, sirupy, příchuť do minerální vody, čaje, destiláty a lihoviny.
Lidové léčitelství radí konzumovat broskve jako lék proti kašli a astmatu.
Skladování:
Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.