fbpx

Konjacová moučka


Sleva
Původní cena s DPH
10,00 %
164,00 Kč
Cena s DPH
Cena bez DPH
147,00 Kč
131,25 Kč
Cena EUR
6,04 €
Obsah balení100 g
Kód zbožíPC001
ZnačkaPaleolit
Dostupnostskladem
Vhodné:
  • bez cukru
  • bez lepku
  • bez tuku
  • od 1. fáze Dukanovy diety neomezeně
  • při hubnutí
ks
AKCE
SLEVA 10%

Charakteristika:
Revoluční řešení dietního vaření ve vaší kuchyni. Konjacovou moučkou můžete nahradit mouku, škrob nebo jiná zahušťovadla. Je to „dietní zázrak“, protože nemá téměř žádné kalorie v porovnání s jinými zahušťovadly a obsahuje velké množství gelující vlákniny, má vysokou viskozitu, takže stačí opravdu malé množství.
Konjaková moučka je vyrobena z kořene rostliny zvané Amorphophallus konjac pěstované v různých částech Asie. Konjak je ideální potravina pro regulaci hmotnosti a pro prevenci obezity. Výrobky z konjaku jsou nejen velmi zdravé, protože obsahují velké množství vlákniny, ale právě také velmi dietní, protože neobsahují vůbec žádné tuky ani sacharidy a navíc jsou bez lepku i bez škrobu. Pomáhají při snižovaní cholesterolu, regulují hladinu cukru v krvi a pomáhají při hubnutí.
Konjacová moučka je vhodná pro všechny fáze Dukanovy diety!
Konjacová moučka je vhodná jako součást zdravé výživy, pro regulaci hmotnosti (pro dietu), pro vegetariány, vegany, diabetiky (má velmi nízký glykemický index), pro osoby s vysokým cholesterolem, atd.

Konjaková moučka je součástí mnoha běžných pokrmů v Číně, Japonsku i Koreji a je obecně považována za mimořádně zdravou složku potravy. Je po staletí přirozenou součástí stavy obyvatel Japonska. Přikládá se mu velký význam při regulaci vstřebávání tuků a cukrů a je jedním z příčin nízkého výskytu obezity a cukrovky v této zemi. Glukomanan patří mezi vlákniny pektinového typu, z čehož vyplývají i obdobné příznivé účinky na trávení a celkový metabolismus, je však jedinečný v tom, že jeho roztoky jsou mimořádně viskózní a viskozita klesá velmi pozvolna v závislosti na čase. Speciálními výrobními postupy lze zvýšit nejen viskozitu, ale také zlepšit vlastnosti, které mohou příznivě ovlivnit zdraví člověka. V tom se skrývá jedinečnost přípravku.

Hlavní uváděné účinky a vlastnosti vysoce čistého a viskózního glukomananu jsou:

  • zpomalení vyprazdňování žaludku a střevní pasáže,
  • snížení postprandiální glykemie a zpomalení vstřebávání sacharidů,
  • snížení zpětného vstřebávání žlučových kyselin a jejich hodnot v séru,
  • snížení hladiny celkového cholesterolu a zvýšení hladiny HDL cholesterolu celkovým snížením vstřebávání tuků a žlučových kyselin,
  • snížení celkové tělesné hmotnosti při pravidelném užívání a přiměřené stravě,
  • podpora růstu přirozené střevní flóry – prebiotický účinek.

Složení:
100 % konjacová moučka.

Výživové hodnoty (na 100 g):
Energetická hodnota:  783 kJ / 187 kcal.
Tuky: 0,52 g. Sacharidy: 3,38 g (z toho cukry <0,03 g). Bílkoviny: 0,91 g. Sůl: 0,01 g. Vláknina: 82,8 g.

Použití:
Konjacová moučka slouží k zahušťování pokrmů. Nahrazuje mouku, škrob, želatinu a jiné zahušťovadla. Používá se na zahuštění guláše, omáček, polévek, je vhodná pro přípravu dietních pudinků a ovocných želé bez zbytečných sacharidů, používá se i jako přídavná látka při přípravě zákusků z různých mouk ze semen (Obsah suchých ingrediencí max. do 10%, cca 1-2 kávové lžičky na 50ml vody nebo jinou tekutinu), tím dostaneme stejnou konzistenci jako při přípravě zákusků z pšeničné mouky. 
Stačí opravdu málo, 100 g konjacové moučky vystačí na zahuštění 25 – 30 l tekutiny.
Konjacovou moučku nedávejte nikdy do horké tekutiny! Nejlépe smíchejte malé množství moučky ve studené tekutině a to pak přidejte do pokrmu, který chcete zahustit. Můžete použít i do pečiva místo klasické mouky, jen v mnohem menším množství.

Skladování:
Skladujte na chladném a suchém místě v uzavřené nádobě.

 

Recepty:

OMÁČKA nebo GULÁŠ:
Rozmíchejte 2 – 3 g  konjacové moučky v malém množství studené tekutiny (vody nebo mléka) a vlijte za stálého míchání do cca. 700 ml vařené omáčky nebo guláše.

PUDINK:
Na přípravu pudinků přidejte 4-5 g moučky na 500 – 600ml tekutiny.
Pro přípravu studeného pudinku přidejte 6g moučky na 500 ml tekutiny a odložte na 30 – 60 minut.

PEČIVO:
Asi 2 g moučky by mělo stačit na 100 g tekutiny. Můžete používat na pečení chleba, housek, koláčů apod. Pečivo by mělo ve výsledku mít téměř stejnou texturu jako klasické pečivo.

KOLÁČE, ZÁKUSKY:
Rozmíchejte 6 g moučky v 50 – 150 ml mléka, popř. smetany. Přimíchává se do dalších ingrediencí podle receptu.

QUICHE (francouzský slaný koláč):
Rozmíchejte 6 g konjacové moučky ve 400 ml mléka, popř. smetany. Přimíchává se do dalších ingrediencí podle receptu.