Bramborová vláknina NATURAL

Charakteristika:
Bramborová vláknina se získává z hlíz brambor. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, které jsou důležité pro správnou funkci trávicí soustavy a metabolismu. Bramborová vláknina je typická tím, že na sebe váže vodu. Díky tomu si výrobky zachovají větší hmotnost při jejich tepelném zpracování. Navíc umožňuje lepší práci s těstem, jednotlivé suroviny se díky ní lépe pojí. Výrobky jsou díky bramborové vláknině také jemnější, šťavnatější a trvanlivější. S bramborovou vlákninou není ani problém výrobek zmrazit. Díky vlastnostem bramborové vlákniny bude výrobek vypadat i chutnat po rozmrazení stále výborně. Bramborová vláknina se velmi často přidává při pečení Low carb.
Složení:
100% bramborová vláknina bez lepku.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 956/233 kcal. Tuky: <0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g). Sacharidy: 20 g (z toho cukry <0,5 g). Bílkoviny: 5 g. Vláknina: 65 g. Sůl: 0,1 g.
Použití:
Do moučníků a pekařských výrobků na 1 kg mouky 2,5 polévkové lžíce vlákniny přelít s 15 pol. lžícemi horké vody, nechat několik minut nabobtnat a přidat suroviny dle vašeho receptu. U nízkoobilné mouky nebo bezlepkové mouky 2 – 3 lžíce vlákniny na 300g mouky. U mletých mas na 1 kg masa 2,5 pol. lžíce zalít 10 pol. lžícemi horké vody.
Skladování:
Skladujte v suchu.