fbpx

Bolero – instantní nápoj bez cukru – GRANÁTOVÉ JABLKO


Cena s DPH
Cena bez DPH
12,00 Kč
10,71 Kč
Cena EUR
0,50 €
Obsah balení9 g
Kód zbožíBL037
ZnačkaBolero
Dostupnostskladem
Vhodné:
  • bez cukru
  • bez lepku
  • bez tuku
  • od 1. fáze Dukanovy diety neomezeně
  • při hubnutí
  • pro některé diabetiky
ks

Charakteristika:
Nealkoholický nápoj v prášku s příchutí granátového jablka bez cukru.
Co je granátové jablko?
Granátové jablko je právem nazýváno králem ovoce. Skvěle nás chrání před onemocněním tím, že posiluje náš imunitní systém. Má však i celou řadu jiných, pro zdraví výhodných účinků. Je obzvláště bohaté na vitamíny A, E, C a B, vápník, fosfor, jód, železo, draslík, sodík a hořčík.
Granátovníky jsou menší stromy rostoucí hlavně ve Středozemí. Granátové jablko je až 12 cm velká bobule se zvláštní vnitřní stavbou a zakulaceným šestibokým tvarem. Pod tlustou, tvrdou slupkou je šest až dvanáct pouzder, v nichž se ve sladkém červeném, bílém či růžovém rosolovitém míšku nachází semena. Celkový počet semen v jednom plodu zpravidla přesahuje 600.
Granátová jablka obsahují cca 77 % vody, vápník, fosfor, železo, hořčík, velké množství sodíku, draslíku, cukrů, organické kyseliny (zejména kyselinu citrónovou), z vitamínů jsou významně zastoupeny vitamín B (B1, B2 a B3) a C, v menší míře pak i vitamín A ve formě provitamínu (karotenoidů); obsahují také 6 esenciálních a 9 neesenciálních aminokyselin.
Slupka granátového jablka a vnitřní přepážky mají vysoký obsah hořkých a trpkých (svíravých) látek, např. kyseliny taninové, které mají obstipační (stavěcí) účinek. Jedlé části granátových jablek působí spíš projímavě. (Pojmy jako taniny, polyfenolické látky, třísloviny a flavonoidy se u granátového jablka hodně prolínají.)
Obsahem hořčíku, draslíku a sodíku je šťáva granátovníku vhodná pro sportovce, těžce pracující a osoby s horečkou a pracující v horku, kteří potem a vyšším příjmem tekutin ztrácejí minerály.

Složení:
Kyseliny: kyselina citrónová, kyselina jablečná; plnidlo: maltodextrin; příchuť; přírodní aromata; sladidla: acesulfam K, sukralóza, steviol-glykosidy (extrakt ze stévie); regulátor kyselosti: citrát sodný; protispékavá látka: trikalciumfosfát; zahušťovadla: guarová guma, arabská guma; kyselina L-askorbová (vitamin C); barvivo: koncentrát z mrkve.

Výživové hodnoty (na 100 ml):
Energetická hodnota:  7,02 kJ / 1,63 kcal. Tuky: 0 g. Sacharidy: 0,13 g (z toho cukry méně než 0,01 g). Vláknina: méně než 0,015 g. Bílkoviny 0 g. Sůl: 0,0025 g. 

Použití:
Bolero je originální a široce použitelná směs. Dá se mixovat s vodou, mlékem, což je oblíbené zejména u dětí a dokonce i s alkoholem, což mají v oblibě dospělí.

Při Dukanově dietě můžeme pít jako nápoj, ale také použít na ochucení jogurtu, tvarohu, kefíru, želatiny, apod. nebo na výrobu zmrzliny či ovocného sorbetu.
Návod na přípravu: obsah sáčku rozmíchejte v 1,5 l vody.

Skladování:
Uchovejte v suchu a chladu.