LifeLike Lyofilizované jahody

Charakteristika:
Lyofilizované jahody jsou 100% jahody sušené mrazem, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Prospěšné účinky jahod:
- Antioxidační látky neutralizují škodlivé účinky volných radikálů.
- Díky svému alkalizujícímu účinku jahody podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu .( rostlinné antibiotikum ).
- Pomáhají předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup.
- Zlepšují proudění krve v artériích.
- Řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných
- Mají ochranný účinek na nervové buňky.
- Antokyanin obsažený v jahodách snižuje syntézu cholesterolu v játrech.
Složení:
100 % jahody.
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 1505 kJ/360 kcal
Bílkoviny: 7 g. Sacharidy: 74 g (z toho cukry: 14 g). Tuky: 4 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g). Vláknina: 32 g. Sůl: < 0,1 g.
Použití:
Cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem, ochucení vody, pečení – kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta, vaření – sladká jídla (pudinky), alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…)
Již v lidovém léčitelství doporučovaly babky kořenářky jahody jako lék proti revmatismu, ledvinovým kamenům, onemocnění močového měchýře i horečce.
Skladování:
Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.