Konjacová moučka
Kód: PC001Detailní popis produktu
Charakteristika: Revoluční řešení dietního vaření ve vaší kuchyni. Konjacovou moučkou můžete nahradit mouku, škrob nebo jiná zahušťovadla. Je to „dietní zázrak“, protože nemá téměř žádné kalorie v porovnání s jinými zahušťovadly a obsahuje velké množství gelující vlákniny, má vysokou viskozitu, takže stačí opravdu malé množství. Konjaková moučka je vyrobena z kořene rostliny zvané Amorphophallus konjac pěstované v různých částech Asie. Konjak je ideální potravina pro regulaci hmotnosti a pro prevenci obezity. Výrobky z konjaku jsou nejen velmi zdravé, protože obsahují velké množství vlákniny, ale právě také velmi dietní, protože neobsahují vůbec žádné tuky ani sacharidy a navíc jsou bez lepku i bez škrobu. Pomáhají při snižovaní cholesterolu, regulují hladinu cukru v krvi a pomáhají při hubnutí. Konjacová moučka je vhodná pro všechny fáze Dukanovy diety! Konjacová moučka je vhodná jako součást zdravé výživy, pro regulaci hmotnosti (pro dietu), pro vegetariány, vegany, diabetiky (má velmi nízký glykemický index), pro osoby s vysokým cholesterolem, atd. Konjaková moučka je součástí mnoha běžných pokrmů v Číně, Japonsku i Koreji a je obecně považována za mimořádně zdravou složku potravy. Je po staletí přirozenou součástí stavy obyvatel Japonska. Přikládá se mu velký význam při regulaci vstřebávání tuků a cukrů a je jedním z příčin nízkého výskytu obezity a cukrovky v této zemi. Glukomanan patří mezi vlákniny pektinového typu, z čehož vyplývají i obdobné příznivé účinky na trávení a celkový metabolismus, je však jedinečný v tom, že jeho roztoky jsou mimořádně viskózní a viskozita klesá velmi pozvolna v závislosti na čase. Speciálními výrobními postupy lze zvýšit nejen viskozitu, ale také zlepšit vlastnosti, které mohou příznivě ovlivnit zdraví člověka. V tom se skrývá jedinečnost přípravku. Hlavní uváděné účinky a vlastnosti vysoce čistého a viskózního glukomananu jsou:- zpomalení vyprazdňování žaludku a střevní pasáže,
- snížení postprandiální glykemie a zpomalení vstřebávání sacharidů,
- snížení zpětného vstřebávání žlučových kyselin a jejich hodnot v séru,
- snížení hladiny celkového cholesterolu a zvýšení hladiny HDL cholesterolu celkovým snížením vstřebávání tuků a žlučových kyselin,
- snížení celkové tělesné hmotnosti při pravidelném užívání a přiměřené stravě,
- podpora růstu přirozené střevní flóry - prebiotický účinek.
PEČIVO:
Asi 2 g moučky by mělo stačit na 100 g tekutiny. Můžete používat na pečení chleba, housek, koláčů apod. Pečivo by mělo ve výsledku mít téměř stejnou texturu jako klasické pečivo.
KOLÁČE, ZÁKUSKY:
Rozmíchejte 6 g moučky v 50 - 150 ml mléka, popř. smetany. Přimíchává se do dalších ingrediencí podle receptu.
QUICHE (francouzský slaný koláč):
Rozmíchejte 6 g konjacové moučky ve 400 ml mléka, popř. smetany. Přimíchává se do dalších ingrediencí podle receptu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sypké na pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
vhodné pro: | bez lepku, od 1. fáze Dukanovy diety neomezeně, při hubnutí, bez cukru, bez tuku |
Položka byla vyprodána… |