Špenátové Shirataki – tagliatelle Dukan®

Charakteristika:
Špenátové konjacové tagliatelle kombinují jemnou chuť špenátu a důvtip špenátové barvy!
Konjacové těstoviny obsahují o 94% méně kalorií než běžné těstoviny z pšeničné mouky. Jsou bohaté na vlákninu, bez tuku a s nízkým obsahem sacharidů v porovnání s klasickými těstovinami. Umožňují najíst se bez pocitu viny!
Shirataki jsou skvělé pro ty, co si chtějí dopřát těstoviny nebo rýži, ale nechtějí přijmout příliš mnoho kalorií!
Konjac pochází z Asie, je to tradiční, přírodní potravina bohatá na rozpustnou vlákninu zvanou glukomannan. Ten má 2 vlastnosti:
– přispívá ke snížení hmotnosti, protože rozpustná vláknina zaplňuje žaludek a způsobuje pocit sytosti.
– zachovává normální hladinu cholesterolu v krvi .
V rámci nízkokalorické diety se doporučuje denní příjem 3 g glucommananu ve 3 dávkách po 1 g s 1 až 2 sklenicemi vody před jídlem. Nepřesahujte celkový příjem glukomannanu 4 g na den.
Složení:
Voda, 5% špenátového prášku, 3,6% konjacového prášku, regulátor kyselosti: chlornan vápenatý.
Použití:
Povolené množství – neomezeně ve všech fázích Dukanovy diety.
Při schůdkové metodě: neomezeně – po, út, st, čt, pá, so, ne.
Vaření a příprava:
Tagliatelle důkladně opláchněte čistou vodou po dobu 2-3 minut. Otvor zápach jódu je normální a zmizí po opláchnutí.
V mikrovlnné troubě: Ohřívejte 1 minutu v připravené omáčce.
Ve vodní lázni: Vařte 1 minutu ve vroucí vodě a podávejte s omáčkou dle vlastního výběru.
Tagliatelle budou lahodné s omáčkami a přísadami podle vašeho výběru!
Skladování:
Chraňte před mrazem a chladem. Po otevření uchovávejte v misce s vodou max. 3 dny v ledničce.