Borůvky sušené mrazem

Charakteristika:
Borůvky 20 g Wolfberry jsou vynikající jemné, křupavé a voňavé bobule vybraných plodů borůvek, které byly po sběru ošetřeny lyofilizací neboli mrazem. Ovoce sušené hlubokým mrazem za velmi nízkého tlaku si zachovává maximum vitamínů, minerálů a dalších nutričních látek, navíc chutná a voní jako čerstvé plody.
Kousky ovoce jsou nejdříve prudce zmrazeny. Poté se ovoce umístí do sušárny. Z konzistence ledu přechází voda přímo do fáze vodní páry a sušené ovoce si díky tomu v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály, které se při jiné metodě sušení ztrácí.
Sušení mrazem je nejšetrnější postup sušení ovoce. Ovoce si tak zachovává svoji neuvěřitelnou chuť i vůni a kolem 90 % nutričních hodnot čerstvého ovoce. Není doslazované ani nijak dochucované. Lze je používat všude tam, kde čerstvé ovoce.
Obsahují velké množství vitamínu C, který posiluje imunitní systém. Jsou tak skvělým dolňkem při nachlazení, chřipce a infekčních onemocněních. Modré barvivo zvané myrfilin může napomáhat zachycovat volné radikály a snižovat riziko srdečně-cévních chorob.
Lesní zvěř vyhledává borůvky při silném stresu, proto se traduje, že toto ovoce zklidňuje nervy. Borůvky navíc mohou mít také pozitivní vliv na zrak a oddalovat únavu očí.
Třísloviny mají podle léčitelů schopnost tlumit menstruační bolesti, silné krvácení a pomáhat ženám vyrovnat se s přechodem. Zmiňují také jejich blahodárné účinky na ledviny a močové cesty.
Borůvky bobule lyofilizované – sušené mrazem. Bez alergenů.
Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 1000 kJ / 239 kcal.
Tuky: 3,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g). Sacharidy: 38,2 g (z toho cukry 38,1 g). Vláknina: 30,9 g. Bílkoviny: 3,8 g. Sůl: 0,02 g.
Ovoce není doslazované ani nijak dochucované a lze je konzumovat přímo místo různých chipsů, sušenek a bonbonů, ale je výborné i v jogurtech, ranních cereáliích, kaších, müsli nebo čajích a koktejlech.
Pekařky a cukrářky ocení, že pokud se takto sušené banány namočí do vody nebo alkoholu, tak je mohou následně přidávat do svých receptů namísto čerstvého ovoce.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.