Mandlová mouka jemně mletá


Cena s DPH
Cena bez DPH
212,00 Kč
184,35 Kč
Obsah balení500 g
Kód zbožíNJ071
ZnačkaNatural Jihlava
Dostupnostskladem
Vhodné:
  • při hubnutí
  • při omezování cukru ve stravě
  • pro bezlepkovou dietu
  • pro podporu zdraví
ks
NOVINKA

Charakteristika:
Mandlová mouka se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení i pro nízkosacharidové diety. Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních.

Složení:
100% mleté loupané mandle.

Výživové hodnoty (na 100g):
Energetická hodnota: 2667/636 kcal. Tuky: 54,1 g (z toho nasycené mastné kyseliny 4,22 g). Sacharidy: 10 g (z toho cukry 6,9 g). Bílkoviny: 24,1 g. Sůl: 0,05 g. 

Použití:
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku.

Skladování:
Skladujte v suchu.